• Gratis bezorging in Hoogland en Amersfoort.
  • Afhalen is mogelijk
  • Verzendkosten € 4,95
  • Gratis verzending boven de € 25,00 in Nederland.
  • Geen levering buiten Nederland.
Home » Blogs » Verschillende huidtypen

Verschillende huidtypen

Gepubliceerd op 4 februari 2021 om 19:58

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Bij een volwassene is het oppervlak 1.5 – 2.0 m2 . Het gewicht van de huid, inclusief het onderhuids bindweefsel is 15-20 kg. De huid beschermt tegen allerlei invloeden van buitenaf. Verzorgingsproducten onderhouden het natuurlijke vetlaagje op de huid en regelen de zuurgraad.

Welk huidtype heb ik nu eigenlijk?

Voordat je huidverzorgingsproducten aanschaft, is het handig om te weten welk huidtype je hebt. Ben je niet helemaal zeker welk huidtype dat is. In deze blog geven we je een eenvoudige uitleg en tips om dat uit te zoeken. Pas dan kun je de producten vinden die het beste bij jou huid passen. 

De normale huid

Dit huidtype voelt zacht en soepel aan. De poriën zijn weliswaar zichtbaar, maar niet verwijd. De normale huid heeft een gelijkmatige, matte glans. Poriën zijn fijn en je hebt geen last van verstoppingen of mee-eters. 

De droge huid

Voelt jouw huid wat schraal en heb je soms last van een jeukerig gevoel? Dan is de kans groot dat jij een droge huid hebt. De huid is vaak dun, de poriën zijn nauwelijks zichtbaar en de huid produceert weinig talg en bevat onvoldoende vocht. Hierdoor kunnen schilfertjes of zelfs scheurtjes ontstaan. Je natuurlijke huidbarrière is niet altijd in evenwicht, waardoor de huid ook sneller kan reageren op invloeden van buitenaf.

De gecombineerde huid

Veel mensen hebben een combinatie van huidtypen. Zo kan de huid op de wangen droog zijn terwijl de T-zone glimt omdat daar een overdaad aan talg wordt geproduceerd. Je T-zone (voorhoofd, neus en kin) is vettig, waardoor je hier regelmatig last hebt van onzuiverheden. Je wangen daarentegen voelen trekkerig en hebben een schilferige textuur. Door een te hoge talgproductie op je T-zone en een te lage productie op de wangen is de natuurlijke huidbarrière uit balans. Hierdoor kan de huid sneller reageren op invloeden van buitenaf.

De gevoelige huid

Heb jij snel last van roodheid, uitslag of een trekkerig gevoel? En is je huid snel geïrriteerd bij weersveranderingen of het gebruik van nieuwe verzorgingsproducten en make-up? Dan heb je een gevoelige huid. Een verstoorde, natuurlijke huidbarrière die niet snel genoeg herstelt, kan de huid niet voldoende beschermen tegen invloeden van buitenaf. Irriterende stoffen kunnen doordringen tot de huid en zorgen voor dergelijke huidreacties. Mogelijke oorzaken van een gevoelige huid zijn stress, hormonale veranderingen, voeding, medicijngebruik, allergieën en luchtverontreiniging. Hierdoor is een gevoelige huid meer een huidconditie dan een huidtype; iedereen kan er last van hebben.

De vette huid

Heb jij vaak een vette glans op je huid en regelmatig last van onzuiverheden? Dan heb jij een vette huid. Een overtollige talgproductie is vaak de oorzaak van dit huidtype. Het zorgt ervoor dat er grove poriën zichtbaar zijn en je vaak last hebt van verstoppingen, mee-eters en puistjes. Het voordeel van dit huidtype is dat er minder snel rimpelvorming optreedt. De natuurlijke huidbarrière is niet in evenwicht, waardoor je huid ook sneller reageert op invloeden van buitenaf.

De rijpere huid

Dit huidtype ontstaat door de gevolgen van het ouder worden. De huid wordt droger, is dunner en er ontstaan sneller rimpels. Het is vaak moeilijk aan te geven wanneer je kunt spreken van een rijpere huid. Er bestaat geen vaste leeftijdsindicatie voor. Het kan van persoon tot persoon sterk verschillen op welke leeftijd de veroudering intreedt. Het is afhankelijk van huidconditie, levenswijze en huidverzorging. Bovendien zal men moeten accepteren dat men een dagje ouder wordt. We spreken in de regel van een rijpere huid vanaf de leeftijd vanaf 35-40 jaar.

Acne huid

Allereerst: Een acne huid beschouwen we als een huidconditie en geen huidtype.
Een acne huid kenmerkt zich door puistjes en mee-eters op je T-zone (voorhoofd, neus en kin). Ook kunnen deze onzuiverheden voorkomen op je wangen, hals, schouders, decolleté en je rug. Een acne huid heeft zichtbaar grove poriën en een overmatige talgproductie. Dit wordt vaak veroorzaakt door een schommeling in de hormoonhuishouding. 

Verzorgingsproducten voor ieder huidtype

Als het goed is weet je nu welk huidtype je hebt. Zoek je een goed huidverzorgingsproduct, bezoek dan de webshop met huidverzorging voor ieder huidtype. 

 

Groetjes Sooph. 

  »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.