• Gratis bezorging in Hoogland en Amersfoort.
 • Afhalen is mogelijk
 • Verzendkosten € 4,95
 • Gratis verzending boven de € 25,00 in Nederland.
 • Geen levering buiten Nederland.
Home » Blogs » Hoe reinig je je huid?

Hoe reinig je je huid?

Gepubliceerd op 26 mei 2021 om 18:58

Iedereen weet dat een goede reiniging en verzorging de basis vormen voor een gezonde, stralende huid. Maar wist je ook dat je zowel ’s avonds als ’s ochtends je huid moet reinigen? En dat een dag- of nachtcrème, hoe goed ook, nooit zijn werk optimaal kan doen als je hem op een ongereinigde huid aanbrengt? Daarom vertellen we je graag de basisstappen van een goede huidverzorging die je eenvoudig kan gebruiken bij je dagelijkse routine.

Reinigen

De eerste stap van de huidverzorging is het reinigen van de huid met een reinigingsmelk, een of foamwash, reinigingsgel of -olie.

Deze eerste stap is echt bedoeld om het vuil van en uit de huid te halen. Na gebruik staan de poriën openen en is alles lekker schoon.

Welk product kun je het beste gebruiken?

 • Gebruik een milk voor de normale huid. Deze gebruik je NIET op een watje, dan verplaats je het vuil alleen maar. Masseer de milk in op je huid met je handen en spoel af met water.
 • Gebruik een reinigingsolie voor de extreem droge en gevoelige huid.
 • Gebruik een cleansing- of reinigingsgel voor de gecombineerde tot vette huid die snel gaat glimmen. 
 • Gebruik een speciale reinigingsmousse voor de onzuivere huid. 

Scrubben of exfoliëren

Nadat je huid is ontdaan van vuil, kun je 2-3 keer per week je huid scrubben of exfoliëren om zo de bovenste laag van je dode huidcellen te verwijderen.

Wat is exfoliëren?

Exfoliëren is het scubben of peelen van de huid. Door je gezicht te exfoliëren spoor je je huid aan om dode huidcellen af te schilferen, waardoor nieuwe huidcellen sneller naar het huidoppervlak komen. Hierdoor moet de huid moeite doen om het huidvernieuwingsproces te blijven stimuleren – iets wat vanzelf vertraagt als we ouder worden. Er zijn veel milde exfolianten op de markt die gerust iedere dag kunnen worden gebruikt zoals Extenso Gentle Scrub Wash of de Pure Active Peeling.

Masker

Een gezichtsmasker is een extra oppepper voor je huid. Daarbij kan het ook even een ontspannen momentje zijn waarbij je even gaat zitten met een lekkere kop thee. Neem hiervoor minstens 15 minuten de tijd. Zo kun je het gezichtsmasker zijn werk laten doen en extra diep laten inwerken op je huid waardoor deze intensief gevoed wordt en je dagelijkse gezichtsverzorging ook een beter effect zal hebben.

Een gezichtsmasker breng je aan na de reiniging en een eventuele peeling of anders na de reiniging en voor de lotion. Vooraf de huid goed reinigen en bij voorkeur een peeling gebruiken zodat je de dode huidcellen hebt verwijderd en de extra werkzame stoffen van het gezichtsmasker goed kunnen intrekken. Voor de vochtarme huid adviseren wij de Extenso Intense Moisture Mask

Lotion

Na het reinigen sluit je ALTIJD af met een lotionDeze gebruik je op een watje: Maak deze eerst vochtig en knijp hem dan goed uit. Zo ben je zuiniger met je lotion maar voorkom je ook dat je pluisjes of vezeltjes in je ogen krijgt. Een lotion sluit de poriën weer en kalmeert de huid en brengt de zuurgraad weer op stand. 

Serum

Een serum is een hoog geconcentreerd huidverzorgingsproduct met hoogwaardige werkstoffen dat speciaal is ontwikkeld om diep in de huid door te dringen. Een serum breng je aan onder een dag- of nachtcrème. Je kunt een vochtinbrengend serum of een kalmerend serum aanbrengen.

Dag- of nachtcrème

De laatste stap is het aanbrengen van een dag- of nachtcrème. Een nachtcrème bevat die ingrediënten die de huid nodig heeft op optimaal te kunnen herstellen. Deze beschermd de huid tegen invloeden van buitenaf en voorkom vroegtijdige huidveroudering.

Afhankelijk van jouw specifieke huidtype kun je kiezen voor producten uit bijvoorbeeld een anti-aging-lijn, een lijn voor de jonge huid, een vette huid, een gevoelige huid of een gemengde huid. De stappen van basisverzorging en reiniging zijn wel altijd hetzelfde.

Gebruik in het kort

 • Reinig met milk, foamwash of gel
 • Gebruik een scrub of peeling (2-3 keer per week)
 • Gebruik een masker (1-2 keer per week)
 • Een lotion altijd na de reining
 • Een serum voor de extra boost
 • Start de met een dag- en eindig met een nachtcrème.

Extra tips

 • Drink genoeg water. Je lichaam heeft voldoende vocht nodig en dat geldt ook voor je huid. Drink dagelijks tenminste 2 liter water.
 • Bescherm je huid: Smeer je huid tijdens zonnige dagen gedurende de dag meerdere malen in met een goede zonnebrandcrème. Maar let op! Zelfs op een mistige of bewolkte dag kunnen UV-stralen de huid bereiken en schade veroorzaken.
 • Let op je voeding: Wat je eet heeft invloed op je huid - eet dus gezond en gevarieerd.

Twijfel je over je huidtype of welke verzorgingsproducten je nodig hebt, neemt dan gerust contact met ons op! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.